Sigalas

Na drevnoj ravnici Oia, na ostrvu Santorini, može se pronaći vinarija SIGALAS. Ovde se najživopisnija sorta mediteranske zone, Santorini Assirtiko, kao i Aidani, Athiri, Mandilaria i Mavrotragano koriste na najbolji mogući način, a uz odgovarajuće poštovanje njihovih organoleptičkih karakteristika proizvode se kvalitetna vina koja dobiti priznanja na međunarodnim takmičenjima, kako u Grčkoj tako i u inostranstvu.

Kompanija je osnovana 1991. godine pod imenom SIGALAS VINERI Ltd. Vinarija se prvobitno nalazila u tradicionalnoj kanavi porodice Sigalas. Godine 1998. izgrađen je novi proizvodni pogon, punionica i starenje, koji se nalazi u privatnom vlasništvu. Od tada, i nakon stalnih ulaganja u modernizaciju i proširenje objekata, kompanija ima kapacitete za preradu i flaširanje od 300.000 boca godišnje.

2003. je bila prekretnica, budući da su povećani dioničari kompanije, što je rezultiralo povećanjem finansijskih kapaciteta kompanije. Ovo je takođe godina kada je kompanija preimenovana u DOMAINE SIGALAS S.A.
Vina se izvoze u Nemačku, Francusku, Belgiju, Austriju, Holandiju, Englesku, Kipar, Švajcarsku, Hong-Kong, Šangaj, Švedsku, Singapur, Australiju, Brazil, SAD i Kanadu.
Danas DOMAINE SIGALAS nastavlja da sprovodi svoj plan rasta, zasnovan na tri principa na kojima je nastao: kreativan odnos sa tradicijom ostrva Santorini, tehnička pamet i kvalitet.

Prikazani svi od ukupno 2 rezultata