Blog

Gde planirati putovanje

Dobrodošli u Greece Travel za 2021. godinu, moju 26. sezonu pisanja mojih Grčka turističkih vodiča. Ovo je indeks za sve moje veb stranice Greece Travel. Pokušao sam to da organizujem tako da se ljudi ne bi tako lako izgubili i iako neki kažu da je zabavno biti izgubljeni, povremeno vam treba mesto gde ćete se vratiti i orijentirati.

Kako istražiti mora koja okružuju Grčku

Čuli ste za Sredozemno more. Kristalno su čiste vode i duboko prodorno plavo je nepogrešivo. Možda ste čak i plivali u njegovim prelepim vodama na grčkom letovanju. Mediteran, iako povezan sa Atlantskim okeanom, gotovo je u potpunosti okružen kopnom.

Tradicije u Grčkoj i ostrvima

Običaji i tradicija u Grčkoj i grčkim ostrvima važan su aspekt grčke kulture. Postoje ili verskog karaktera ili potiču iz paganizma. Štaviše, većina tradicija i festivala koji se i danas slave su religiozne.

Grčka salata

Feta sir od grčke salate, Lesvos, Grčka Malcolm P Chapman / Getti Images Na grčkom: chōriatikē salata, recite: hoh-ree-IAH-tee-kee sah-LAH-tah Salate sa jednostavnim nazivom „grčka seoska salata“ prodaju se širom sveta